Bryllupsfotograf i hele Danmark
Home »
INFO »
PRISEN


Hvad koster en bryllupsfotograf? Læs om prisen her.

- eller gå til galleriet først


Jeg er så privilegeret gennem årene at have fået et stigende antal henvendelser med ønske om at hyre mig som bryllupsfotograf. Det er dejligt, og giver mig et fingerpeg om, at jeg er på rette vej med min forretning. Det stigende antal henvendelser fører dog ikke automatisk til flere bookede bryllupper, og én af de ting, der ofte står i vejen er prisen for fotograferingen.

Det kan naturligvis ikke komme bag på nogen, at pris er en væsentlig faktor, når brudepar skal vælge deres bryllupsfotograf. Ligesom i de fleste andre brancher vil vores kunder gerne have god kvalitet til en rimelig pris.

Det vi kunne kalde ”den kommunikationsmæssige udfordring” opstår hos mig (og sikkert mange andre bryllupsfotografer), når en del brudepar simpelthen synes at en pris på 12-15.000 for en heldagsfotografering er for meget. Hvordan kan en serviceydelse, der kan afvikles på en lørdag mellem klokken 14 og 24, koste så meget?”, synes tanken at være.

Et fair spørgsmål, og jeg vil derfor prøve at gå lidt i dybden med tallene.


Fredericia Bryllupsfotograf | Specialiseret fotograf til bryllup


Lad os sige at I har booket mig for 15.000 Kr. for en 11 timersfotografering. Der er mange bryllupsfotografer i Danmark der er billigere, men også mange der koster mere, så 15.000 er nok et meget godt gennemsnit.

Bryllupsfotograferingens mange elementer

Først er der:
Momsen: Alle virksomheder med større omsætning end 50.000 årligt skal momsregistreres. Satsen er 25% i Danmark.
Af de 15.000 I betaler går altså (15.000 minus 20%) 3.000 kr til staten i form af moms.

Det efterlader mig altså med 12.000 kr.

"Stadigt meget pænt for en dags arbejde", tænker I? Korrekt, men se lige her hvad der sker efter at jeg har forladt jeres bryllup klokken 24 efter brudevalsen.

Efterarbejde
Billeder skal efterbehandles, det ved enhver. De billeder der kommer ud af kameraet skal som minimum justeres i forhold til kontrast, skarphed og farve. Måske skal der også laves lidt hudretouchering ved bryllupsportrætterne. Det tager tid!

Efter at have sorteret jeres ca. 2000 billeder ned til de 5-600 der skal leveres, skal hver enkelt billede justeres. Jeg har et godt workflow og er på forkant med software og hardware, så jeg hurtigt og effektiv kan arbejde mig igennem jeres bryllup. Alligevel bruger jeg typisk 1 times efterarbejde per time fotograferet. Det vil sige at den 11 timers arbejdsdag pludseligt skal ganges med 2.

Vi er altså nu oppe op 22 timers arbejde.

Middelfart Bryllupsfotograf | Specialiseret fotograf til bryllup

Bryllupsfotograf - tiden foran skærmen

Kontorarbejde
Derudover er der mail og telefonkorrespondancer med jer før og efter brylluppet. Der skal laves spørgeskemaer, aftales retningslinjer med jeres præst, printes adresselabels til jeres USBstick og mange andre helt banale opgaver. Helt almindeligt administrationsarbejde, der hører til i enhver virksomhed.

Lad os sige, det tager 2 timer per bryllup.

Nu er vi altså oppe på 24 arbejdstimer for et heldagsbryllup.

Formøde.
Ofte mødes jeg med jer på jeres bopæl før brylluppet. Det er en stor fordel at have snakket med jer face-to-face før bryllupsdagen, og mødet giver os god tid til at tale bryllupsdagen igennem.

Lad os sige at formødet inklusive transport til og fra der hvor I bor tager 3 timer.

Nu er vi oppe på 27 arbejdstimer.


Transport
Jeg fotograferer i hele Danmark, så lad os antage at den gennemsnitlige transporttid til jeres bryllup er 3 timer.

Den samlede arbejdstid for 11 timers fotografering er altså pludseligt vokset til 30 timer eller 4 arbejdsdage !

Prisen på 12.000 plus moms skal altså ses i sammenhæng med en arbejdsbelastning på 30 timer. Dette giver en timeløn på 400 kr. Ikke dårligt, men bestemt heller ikke urimeligt forhold til at have en dygtig kunstnerisk håndværker til at fotografere jeres bryllup. Pension, feriepenge, løn under sygdom og andre (normalt arbejdsgiverbetalte) ydelser er naturligvis ikke medregnet. Det betaler jeg selv.


Bryllupsfotograf Aalborg - sebber kloster


For den timeløn:

  • arbejder jeg om lørdagen (hvor de fleste andre har fri),
  • accepterer jeg meget lange arbejdsdage med meget få pauser,
  • medbringer jeg professionelt fotoudstyr
  • er jeg udstyr, - og ansvarsforsikret.
  • skal jeg afholde udgifter som enhver selvstændig: Marketing, regnskab, website osv.

Jeg vil enormt gerne arbejde som bryllupsfotograf i mange år frem, og jeg er overbevist om at det kun kan lade sig gøre hvis jeg driver en forretning, der er er økonomisk forsvarlig.

Jeg håber I har fået lyst til at videre i mine bryllupsbilleder og jeg glæder mig til at fotografere jeres bryllup!




Kontakt mig

- lad os tage en uforpligtende snak om jeres ønsker til bryllupsfotografering.