Bryllupsfotografer

Bryllupsfotografer

Vi er mange – rigtigt mange – bryllupsfotografer i Danmark. En hurtig google søgning på ordet Bryllupsfotograf giver knapt 300.000 bryllupsfotografer at vælge imellem. Udvalget af bryllupsfotografer er rigtigt godt for kvaliteten og prisniveauet af bryllupsfotografi i Danmark, og det kommer jer som kommende brudepar til gode. 

Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg om hvordan man vælger den rigtige blandt landets mange bryllupsfotografer, så det vil jeg ikke skrive om her. I kan læse de tidligere blogindlæg her.

På dette sted vil jeg blot opfordre til at I, i jeres søgning ikke kun vælger mellem de google resultater, der vises på side 1. Man kan mene om google hvad man vil (og efter at have læst Shoshana Zuboff’s fremragende bog “overvågningskapitalismens tidsalder” er jeg blevet noget skeptisk), men de har de facto monopol på alle de websøgninger vi foretager i Danmark. Derfor er alle bryllupsfotografer meget fokuserede på at optimere hjemmesider til at blive vist på side 1, når I søger efter en fotograf. Ikke alle konkurrerer på fair vilkår. Ud af de første 10 resultater på google ved søgeord ”bryllupsfotograf” har i hvertfald 5-6 stykker den samme ejer. Ejeren har købt godt ind af domæner der indeholder ordet ”bryllup” og har optimeret siderne med rigelige links frem og tilbage mellem de forskellige sites. Hvis I synes at mange af fotograferne derude ligner hinanden, er der altså en helt klar grund til det. Siderne har samme ejer – en ejer der endda også sælger sin ekspertise i søgemaskineoptimering (SEO). 

For et par måneder siden opdagede jeg, at én af disse sider ord for ord havde kopieret en tekst jeg havde liggende på min hjemmeside. Jeg ringede til firmaet, der mente at ”nej, det kan da ikke passe”, men sjovt nok var teksten væk dagen efter. Tjah. Jeg prøver at sige til mig selv, at hvis jeg blot bliver ved med at levere det bedste jeg kan, bryllup efter bryllup, så kan jeg blive ved med at tiltrække nye par. Tiden må vise, om det kommer til at holde stik.

Bryllupsfotografer
Bryllupsfotografer

Jeg og mange af de andre bryllupsfotografer derude bruger utroligt lang tid på at oprette, optimere og vedligeholde vores sites. Derfor ville det være bedre for vores kunder hvis en google søgning rent faktisk afspejlede variationen i danske bryllupsfotografer, men der er vi desværre ikke endnu.

Derfor, kære brudepar, brug også googles side 2,3, 4, og 5 osv. Vær på vagt overfor sider med kun få undersider, uden en personlig introduktion til fotografen og med unaturligt mange links. 

Brug også de gode etablerede bryllupssider som fx bryllupsklar.dk. Og brug jeres netværk, folk der har personlige erfaringer med bryllupsfotografer. Det er en stor beslutning I skal i gang med, så lav grundig research – det kan sagtens betale sig. 

Jeg ønsker jer en god jagt, og et godt bryllup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.