Slesvig Bryllup - Jacob Kjoeller Andersen Fotografi
Bryllupsfotograf i hele Danmark
Home »

Bryllup i Slesvig.

Susanne og Anders blev gift i Slotskirken ved Schloss Gottorf i Slesvig. De er begge danske statsborgere, arbejder på hver sin side af grænsen og som tusindvis af andre - og som jeg selv – nyder de godt at kulturen i grænselandet og den dagligt kontakt med både det danske og det tyske.
Deres bryllup vil altid være specielt for mig – det var det første bryllup jeg fotograferede, og jeg er lykkelig for at min kollega Susanne turde lade mig fotografere deres store dag, selvom jeg ikke på det tidspunkt havde nogen erfaring med bryllupsfotografi. De skulle naturligvis ikke betale for det, og havde før jeg tilbød min hjælp, ikke tænkt at de skulle have en bryllupsfotograf med på dagen.
Selv når jeg ser tilbage på billederne er der trods min mangel på erfaring mange gode imellem. Klart er der ting jeg ville have gjort anderledes i dag, men som bryllup nummer ét synes jeg det er hæderligt.

Dette billede er taget under bryllupsvalsen. Udover det lys der er i lokalet holder min assistent Louise en blitz på en pind. Blitzen peger ind mod parret skråt bagfra og giver et ekstra strejf lys så konturerne på deres ansigter tydeliggøres. Mens brudevalsen danses har jeg 2-3 minutter til at få et par gode billeder i kassen. Udover kysset i kirken er det dét tidspunkt på dagen der kræver mest fokus. Lokalet er som oftest meget mørk, så jeg bruger altid én eller flere trådløst styrede blitz. De skal justeres til det omgivende lys og der skal tages højde for at parret bevæger sig når kameraet indstilles. Autofokus i mørke er blevet meget bedre på de nyeste kamerahuse (Nikons D750 er rigtig god her) så selvom jeg i søgeren på grund af mørke ikke kan se om billedet er i fokus, kan jeg stole på kameraet. Når de tekniske overvejelser er ført til ende har jeg 3 minutter til at fange et par gode udtryk, et kys og gæsternes begejstrede ansigter.

Location: Schloßinsel 1, 24837 Schleswig.