Fotograf til bryllup
Bryllupsfotograf i hele Danmark
Home »

Fotograf til bryllup

Et par minutter inden Sørens smukke brud, Marie, kommer op ad kirkegulvet, er der tid til et stille øjeblik mellem far og søn. Som bryllupsfotograf starter dagen typisk med den type billeder – de stille øjeblikke inden den officielle del af brylluppet går i gang.

I starten troede jeg det betød at jeg skulle bruge min tid på tage billeder til bryllupper. Det viste sig hurtigt slet, slet ikke at være tilfældet. Selvfølgeligt tager jeg billeder til bryllupper, men den del af arbejdet fylder meget lidt i den samlede mængde tid jeg bruger på at udøve erhvervet bryllupsfotograf. At tage afsted om lørdagen og tage billeder fylder måske 20 procent af min tid. Resten går med:

  • Organisering, efterbehandling og levering af billeder.

  • Marketing. Oh my, den havde jeg ikke set komme. Jeg bruger mere tid på at tiltrække nye kunder end på at fotografere og efterbehandle. Tilsammen.

  • Kontakt med kunder, locations, præster, og andre der er i kontakt med brudeparret omkring deres bryllup
  • .

Mit workflow til efterbehandling udvikles og forfines hele tiden. Der kommer ofte nye plugins, nye programmer og nyt hardware der kan tage et par sekunder af tiden, det tager at efterbehandle et billede. Med 20-30.000 RAW fotos taget om året er det tvingende nødvendigt at have et solidt, sikkert, effektivt og hurtigt workflow. Lige nu ser processen således ud: Efter brylluppet skal de godt 2000 billeder importeres i PhotoMechanic og reduceres til cirka 500. Inden det sker, skal der tages backup på harddrives og i skyen (BackBlaze). De 500 billeder importeres derefter til Adobe Lightroom hvor de individuelt rettes for hvidbalance og eksponering og tilføjes det ønskede look via justerede presets. Ved hjælp af det fantastiske Pfixer midiboard kan denne process gøres langt hurtigere end da jeg sad med mus og tastatur. Portrætterne gives lidt ekstra retouchering i Adobe Photoshop og får ofte tilføjet tekstur, vignetter og farvekorrektion. Til sidst laver jeg sort hvid kopier af udvalgte billeder, og uploader det hele via et Lightroom plugin til min galleriside hos pixieset: galleri.jacobandersen.net Når brudeparret har sagt god for alle billederne i galleriet, eksporterer (igen via Lightrooms fantastiske presets) jeg dem til en USB stick som jeg afsender til parret.

Location: Århus,Danmark.